Importera bokföringen

Importera SIE-fil

Läs in bokföringen i Aprisa genom att importera dina klienters SIE-filer i Aprisa. Det gör du enkelt genom att klicka på rutan för att ladda upp en SIE-fil på startsidan i inloggat läge, alternativt dra och släppa en eller flera filer i rutan.

SIE-importen kan användas för att

1) Lägga till en ny klient i Aprisa

2) Lägga till ett nytt räkenskapsår för en befintlig klient, eller

3) Uppdatera aktuellt räkenskapsår med en ny SIE-fil

När du laddat upp en SIE-fil

När du laddat upp en SIE-fil får du direkt feedback som informerar om antal inlästa konton, verifikationer, transaktioner, datum för den sista transaktionen och kontoplanstyp.

Inställningar SIE-import

I sidomenyn till vänster kan du välja att ignorera konton utan saldon, överföra anteckningar i bilagor/noter från föregående år och behålla skapta bokslutstransaktioner vid SIE-importen.

Du som är byråadministratör kan även välja vilken mall som ska appliceras beroende på vilken företagsform som läses in i Aprisa. För dig som skapat egna mallar kan du t.ex. välja att applicera en egenskapad mall för alla bostadsrättsföreningar som du och dina kollegor läser in i Aprisa och en annan mall för alla aktiebolag. Appliceringen av mallar baseras på organisationsnumret i SIE-filen.

Vill du använda Aprisas färdiga mallar behöver du inte göra något. Aprisas mallar är förvalda för att du som är ny i Aprisa ska kunna komma igång snabbt och enkelt!

Klienter som redan har ett färdigställt räkenskapsår i Aprisa kommer automatiskt behålla ändringar och inställningar som gjordes föregående år.

Direktintegration mot ditt bokföringsprogram?

Söker du en sömlös lösning för import av bokföringen till Aprisa? Kontakta oss!

Läs även mer om Aprisa som utvecklingspartner.